De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps gaat je op de hoogte houden van incidenten en ongelukken

Redactie
21 augustus 2013, 9:26
1 min leestijd
Google Maps gaat je op de hoogte houden van incidenten en ongelukken
googlemapswaze

Google Maps heeft een update gekregen waarmee de overname van Waze zijn eerste resultaat oplevert: de kaartendienst gaat voortaan gebruikers notificaties van incidenten en ongelukken geven. Hoewel de optie nog niet in Nederland beschikbaar is, laat het de Google Maps Waze-integratie voor het eerst goed zien. De incidenten en ongelukken kunnen al langer in Waze, een sociale kaartendienst, door gebruikers worden gerapporteerd.

De nieuwe dienst wordt op dit moment uitgerold voor inwoners van Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Frankrijk, Duitsland, Mexico, Panama, Peru, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. België en Nederland worden naar alle waarschijnlijkheid op een later moment toegevoegd, maar het is vooralsnog onduidelijk wanneer dit gebeurt. De sociale features van Waze werken echter al wel geruime tijd in beide landen.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Waze-integratie

Waze-gebruikers krijgen ook enkele nieuwe features van Google Maps. Zo kunnen zij voortaan gebruikmaken van Google Zoeken binnen de app en de data van Google Street View raadplegen. Hiermaa krijgt de Google Maps Waze-samenvoeging steeds meer vorm. Google meldde al ruim voor de overname van Waze dat het zeer geïnteresseerd is in de sociale functies die de kaartendienst biedt, en hoe gebruikers hiermee omgaan. Waze is gratis in de Google Play Store te downloaden.

Lees meer over Google Maps

Bekijk ook onze uitgebreide artikel over Google Maps Android, met allemaal handige tips en trucs. Of lees hoe je het batterijverbruik van Google Maps kunt verminderen. Lees ook het laatste nieuws over Google Maps.

Download: Google Maps (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu