Google Maps voor Android krijgt Waze-ondersteuning met verkeersmeldingen

google maps wazeGoogle Maps Waze-ondersteuning is voortaan in de officiële kaarten-app van Google beschikbaar. Waze is de sociale navigatie-app die reeds door Google is overgenomen en laat acutuele verkeersinformatie en -meldingen zien. Deze features worden voortaan ook aan Google Maps toegevoegd, zonder dat hier een update voor nodig is. De verkeersmeldingen, zoals ongevallen of omleidingen, worden dan automatisch in Google Maps getoond en waar nodig zal de navigatie-app dergelijke meldingen proberen te omzeilen.

Google Maps Waze-ondersteuning

In totaal krijgen 46 landen de beschikking over de Waze-functies, waaronder Nederland. Het melden van ongelukken en andere verkeerssituaties is op dit moment enkel mogelijk met de Waze-app, maar deze meldingen worden ook naar Google Maps doorgespeeld. Waarschijnlijk wil Google de twee apps uiteindelijk samen gaan voegen.

Eerder bracht een fijne Google Maps update nieuwe cards waarmee gebruikers sneller en beter kunnen navigeren.

Lees meer over Google Maps

Bekijk ook onze uitgebreide artikel over Google Maps Android, met allemaal handige tips en trucs. Of lees hoe je het batterijverbruik van Google Maps kunt verminderen. Lees ook het laatste nieuws over Google Maps.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: Google Maps (gratis)

via

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.