Google Maps voor Android krijgt Waze-ondersteuning met verkeersmeldingen

Redactie
12 november 2013, 12:51
1 min leestijd
Google Maps voor Android krijgt Waze-ondersteuning met verkeersmeldingen
google maps waze

Google Maps Waze-ondersteuning is voortaan in de officiële kaarten-app van Google beschikbaar. Waze is de sociale navigatie-app die reeds door Google is overgenomen en laat acutuele verkeersinformatie en -meldingen zien. Deze features worden voortaan ook aan Google Maps toegevoegd, zonder dat hier een update voor nodig is. De verkeersmeldingen, zoals ongevallen of omleidingen, worden dan automatisch in Google Maps getoond en waar nodig zal de navigatie-app dergelijke meldingen proberen te omzeilen.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Waze-ondersteuning

In totaal krijgen 46 landen de beschikking over de Waze-functies, waaronder Nederland. Het melden van ongelukken en andere verkeerssituaties is op dit moment enkel mogelijk met de Waze-app, maar deze meldingen worden ook naar Google Maps doorgespeeld. Waarschijnlijk wil Google de twee apps uiteindelijk samen gaan voegen.

Eerder bracht een fijne Google Maps update nieuwe cards waarmee gebruikers sneller en beter kunnen navigeren.

Lees meer over Google Maps

Bekijk ook onze uitgebreide artikel over Google Maps Android, met allemaal handige tips en trucs. Of lees hoe je het batterijverbruik van Google Maps kunt verminderen. Lees ook het laatste nieuws over Google Maps.

Download: Google Maps (gratis)

via

Categorie: Reizen
Spotlight: Google Maps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's