Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo help je Google om Maps nog beter te maken

Rick van der Veer
5 mei 2017, 12:02
2 min leestijd
Zo help je Google om Maps nog beter te maken

Google laat Android-gebruikers rechtstreeks wegen aanpassen vanuit de app. Via de Feedback-optie kun je wegen die verkeerd op de kaart staan direct doorgeven.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps wegen bewerken

Waar je voorheen nog Map Maker moest gebruiken om aanpassingen aan Google Maps door te geven, kun je dit nu handig vanuit de Google Maps-app zelf doen. Via het Feedback-menu dat zich in de zijbalk bevindt geef je gedetailleerde informatie door aan Google om de kaart verder te verbeteren.

Via dat Feedback-menu kun je verschillende soorten fouten in de kaart doorgeven. Zo kun je niet alleen spel- en tekenfouten doorgeven, maar ook of de weg toegankelijk is voor verkeer of niet. Hiermee maak je de kaart zelf beter én de navigatie-feature van Maps.

Onderaan het Feedback-scherm is een vakje waar je notities in kunt vullen. Bij sommige fouten is wat meer uitleg vereist, die in dat vak in te vullen is. Na het insturen van een fout krijg je vanzelf een bericht van Google met details over wat er met jouw rapport is gedaan.

Google Map Maker was voorheen de dienst waarmee je verbeteringen en extra informatie aan Google Maps kon toevoegen. De dienst is sinds 31 maart van dit jaar niet meer in de lucht. Sinds die tijd brengt Google de functies van Map Maker langzaam over naar Google Maps zelf. Veel informatie op Maps wordt namelijk door gebruikers zelf aangeleverd, en het bedrijf wil dan ook dat gebruikers actief blijven bijdragen aan de kaart.

Google Maps downloaden

Google Maps staat op de meeste Android-smartphones al voorgeïnstalleerd. Via onderstaande link download je de app handmatig. Wil je nieuwe features als eerste proberen? Dan kun je je via deze link aanmelden voor de bètaversie, die automatisch naar je toestel gestuurd wordt na je aanmelding.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu