De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Wifi-modus voor Google Maps: verbruik minder data onderweg

Thomas Haenen
8 juli 2016, 21:33
2 min leestijd
Wifi-modus voor Google Maps: verbruik minder data onderweg

Google Maps wordt binnenkort een stuk aantrekkelijker voor gebruikers met een kleine databundel. Een nieuwe Wi-Fi modus moet het dataverbruik onderweg beperken.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps offline gebruiken

De nieuwe modus is onderdeel van een toekomstige Google Maps update, zo ontdekte Android Police. De site dook in het installatiepakket van de Google Maps beta en ontdekte daarin verschillende verwijzingen naar de feature. Ook een verbeterde offline modus en aangepaste verkeersinformatie zouden op de planning staan.

Je kunt sinds eind vorig jaar kaarten in Google Maps offline opslaan. Ten opzichte van concurrerende kaartendiensten als HERE Drive kent de functie echter nog verschillende gebreken. Zo kun je niet in één keer een heel land kiezen om offline te gebruiken, maar moet je handmatig het gebied selecteren. En als blijkt dat je toch nog verbinding hebt met mobiel internet, haalt Google Maps alsnog aanvullende informatie binnen onderweg. Zet je in het buitenland even je mobiele data aan om berichten te checken, dan verbruikt Maps direct ook wat van je data.

Dat laatste probleem lijkt verholpen te worden met de Google Maps Wifi-modus. Zet je de functie aan, dan worden je kaarten alleen gedownload en bijgewerkt als er een wifi-verbinding actief is. Onder de optie waarschuwt Google nog wel dat er alsnog wat mobiele data verbruikt kan worden. Waar die data voor gebruikt wordt, en om hoeveel het precies gaat, is niet duidelijk.

Google winkels vertalen

Verkeersinformatie in Google Maps

Daarnaast zijn in de app verwijzingen gevonden voor aangepaste verkeersinformatie. Met nieuwe Area Traffic Notifications kunnen gebruikers waarschuwingen krijgen voor verkeersongevallen en files in de buurt. Dat zou niet alleen zijn op basis van de routes die je vaak rijdt, maar ook op je eigen omgeving en al voor je in de auto stapt. Zo wordt je gewaarschuwd als het lijkt dat er in de buurt een file aan het ontstaan is. Zit er een vertraging aan te komen, dan krijg je een notificatie van Google Maps over hoe je je het beste kan voorbereiden.

Google Maps beta downloaden

Wanneer de Google Maps wifi-modus uitrolt naar de definitieve versie van de app is nog onbekend. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je via onderstaande link nu al de apk van de Google Maps 9.32.0 beta downloaden. Lees ook onze gids om te leren hoe je apk-bestanden op Android-telefoons installeert.

Download Google Maps beta via APK-Mirror (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu