Google Messenger 2.0 introduceert nieuw design voor sms-app

Thomas Haenen
25 oktober 2016, 13:37
1 min leestijd
Google Messenger 2.0 introduceert nieuw design voor sms-app

Google Messenger 2.0 wordt sinds vannacht uitgerold via de Play Store. De berichten-app wordt daarmee voorzien van een opgeruimder ontwerp.

Lees verder na de advertentie.

Google Messenger 2.0

We durven met enige zekerheid te zeggen dat Google Messenger één van de minst gebruikte apps is die toch wordt meegeleverd met vrijwel elk toestel. Deze app is immers bedoeld voor het ontvangen en versturen van sms- en mms-berichten. De kans is echter een stuk groter dat je tegenwoordig WhatsApp, Facebook Messenger of een andere berichtendienst gebruikt om te chatten met vrienden en collega’s.

Google zelf is de app echter nog niet vergeten. Het bedrijf heeft vannacht Google Messenger 2.0 geïntroduceerd. De update is nu te vinden in de Play Store en voorziet de app van een uiterlijk dat beter past bij Android 7.1.

Zo is de gekleurde balk bovenaan in beeld iets donkerder blauw gemaakt. Ook zit er minder witruimte tussen de verschillende conversaties. In het gespreksvenster worden tekstbubbels nu van ronde hoeken voorzien. Wil je een nieuw gesprek starten, dan krijg je nu direct je acht meestgebruikte contacten te zien in plaats van de keuze tussen al je contacten.

Hoewel het vrijwel allemaal kleine aanpassingen zijn, suggereert het wel dat Google de Messenger-app voorlopig gewoon blijft ondersteunen. Het bedrijf heeft inmiddels last van een wildgroei aan berichtendiensten: naast Messenger kunnen gebruikers ook nog kiezen tussen onder andere Hangouts, Allo, Duo en Google+.

Google Messenger 2.0 downloaden

Je kunt Google Messenger voor Android downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app werkt op elk toestel met Android 4.1 Jelly Bean of nieuwer.

Download Google Messenger in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu