De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google Messenger laat je nu berichten op je simkaart beheren

Erwin Vogelaar
14 mei 2016, 10:24
2 min leestijd
Google Messenger laat je nu berichten op je simkaart beheren

Berichten-app Messenger van Google laat je nu ook berichtjes op je simkaart lezen en verwijderen. De optie zit wel verstopt bij de geavanceerde instellingen.

Lees verder na de advertentie.

Google Messenger simkaartberichten

In de nieuwste versie van Google Messenger is het mogelijk om de berichten die op je simkaart staan te lezen en verwijderen. Waarom de functie nu plots is toegevoegd is niet duidelijk. Berichten opslaan op een simkaart gebeurde vroeger namelijk vooral als je berichtjes wilde opslaan bij het wisselen van telefoons. Tegenwoordig zijn er echter andere manieren om je berichtjes mee te nemen van telefoon naar telefoon. Wie weet heeft de functie voor specifieke situaties toch nog steeds nut en is het regelmatig door gebruikers bij Google aangevraagd.

Google Messenger simkaartberichten

De functie is te vinden in het instellingenmenu van Messenger. Kies onderin dit menu voor ‘Geavanceerd’ en daar weer helemaal onderaan voor ‘Berichten op SIM-kaart beheren’. Als je hier op drukt, kom je in een nieuw scherm waar je de berichten op je simkaart kunt inzien of verwijderen. Vreemd genoeg is het niet mogelijk om de berichten weer naar je telefoon te verplaatsen, wat toch wel een essentiële functie is als je simkaartbeheer toevoegt aan je app.

Messenger is inmiddels dé sms-app voor Android. Voorheen werd de functie in Hangouts verwerkt, maar Google kreeg veel klachten over de combinatie van berichten-app en sms-app. In de praktijk zou Hangouts veel te onoverzichtelijk zijn. Daarom werd in 2014 Messenger gelanceerd en sindsdien probeert Google alle gebruikers naar de app te loodsen. Dit doet het bedrijf door berichtjes in Hangouts te plaatsen dat Messenger toch echt een stuk beter is om sms-berichten mee te verzenden.

Google Messenger downloaden

Messenger kun je uiteraard helemaal gratis downloaden in Google Play  via onderstaande link, mits je een toestel hebt dat op z’n minst Android 4.1 draait.

Download Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's