Google geeft My Maps voor Android complete make-over

Wouter Nijsen
13 februari 2016, 13:15
1 min leestijd
Google geeft My Maps voor Android complete make-over

Google heeft de My Maps-app voor Android sinds lange tijd weer een update gegeven. De applicatie heeft onder meer een nieuw design gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Google My Maps vernieuwd

Google My Maps staat al een tijdje in de Play Store, maar was al sinds 2014 niet meer van een update voorzien. Daar is verandering in gekomen, want versie 2.0 is nu beschikbaar en die brengt diverse vernieuwingen met zich mee. Allereerst is het oude design vervangen door een uiterlijk dat volledig in lijn ligt met het Material Design van Android 5.0 (Lollipop).

Kenmerkend is de rode balk bovenin en blauwe actieknop rechtsonder, die je gebruikt om een nieuwe kaart te maken. Ook is een introductiescherm toegevoegd, die nieuwe gebruikers uitlegt wat My Maps precies doet, en is de app een stuk sneller geworden. Verder  krijg je bij bepaalde plaatsen beelden uit Street View te zien.

Google My Maps werkt samen met de gegevens van Google Maps en laat gebruikers hun eigen kaarten maken. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat, omdat je bepaalde plekken of plaatsen kunt vastpinnen en hierbij beschrijvingen kunt plaatsen. Zo zijn ze sneller met de benodigde informatie te vinden. Ook kun je een routebeschrijving opvragen naar plaatsen die je binnen de app  hebt opgeslagen.

Google My Maps downloaden

Het vernieuwde Google My Maps is via onderstaande link gratis te downloaden. Voor de installatie heb je  6,5MB aan vrije opslagruimte nodig. De vereiste Android-versie verschilt per apparaat.

Download Google My Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu