Google My Tracks: nieuwe dienst voor Android legt route vast via GPS

Redactie
12 februari 2009, 22:15
1 min leestijd
Google My Tracks: nieuwe dienst voor Android legt route vast via GPS
Google My Tracks

Google gaat vandaag van start met een nieuwe applicatie, uitsluitend voor Android. Het gebruikt de GPS in je Android-toestel om de afgelegde weg vast te leggen. De dienst heet My Tracks en is vergelijkbaar met veel tracks-applicaties die bijvoorbeeld al voor de iPhone beschikbaar zijn. Je kunt live de statistieken volgen, zoals tijd, snelheid, afstand en hoogte.

De Google-dienst My Tracks is bijvoorbeeld bedoeld voor hardlopers, skiërs, fietsers en andere outdoor-liefhebbers die hun sportprestaties willen vastleggen.

Lees verder na de advertentie.

Google My Tracks

My Tracks maakt gebruik van de GPS-chip in Android-toestellen zoals de G1. Je kunt de data uploaden naar Google Docs, Google Maps en naar Twitter, bijvoorbeeld via de Android-applicatie Twitroid. Elke Android-applicatie die een bericht kan versturen, is geschikt om je tracks te delen.

Om de route vast te leggen hoef je niets te doen: alleen inschakelen en wegrennen of -fietsen. In een demovideo is te zien hoe je als hardloper je prestaties kunt vastleggen en daarbij ook prestaties op dezelfde route met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien of de snelheid is verbeterd. Na elke trainingssessie kun je de track voorzien van een titel en een omschrijving, waarbij je kunt aangeven wat de weersomstandigheden waren, of dat je bepaalde blessures had.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden: zo kun je een afgelegde route naar Google Docs exporteren om een trainingshistorie op te bouwen. Of je kunt de route op Google Maps zetten en voorzien van plaatsmarkeringen, zodat anderen kunnen zien welke activiteiten er onderling te doen zijn of welke bezienswaardigheden je tegenkomt. Vrienden kunnen jouw kaarten terugvinden in de User Generated Maps aan de hand van de ingevulde naam of nickname. Je kunt de tracks uitwisselen in GPX- en KML-formaat.

Google kondigde de dienst aan op het eigen weblog.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu