Google Navigator voor Android slechts een kwestie van tijd?

Redactie
26 oktober 2009, 22:26
1 min leestijd
Google Navigator voor Android slechts een kwestie van tijd?
google street view

Volgens de website Android And Me zal het niet lang meer duren voordat Google eigen navigatiesoftware voor Android gaat aanbieden. Ze hebben daarvoor een aantal argumenten, namelijk dat Google nu al anonieme gegevens van je telefoon verzamelt (bedoeld voor verkeersinformatie) en dat Google aan het bouwen is met eigen kaartdata. Google geeft je ook de mogelijkheid om kaartcorrecties door te geven.

En op de Motorola-site, waar korte tijd informatie te vinden was over de Motorola Droid, bleek dat onder het kopje Google Mobile Services inderdaad de ‘turn-by-turn directions’ worden genoemd en daarmee bedoelt Google vast niet de niet-gesproken routeaanwijzingen waarbij je op elke straathoek op het scherm moet tappen om te zien of je al moet afslaan.

Lees verder na de advertentie.

Google zal echter alleen aan navigatie beginnen als ze er ook geld mee kunnen verdienen. Met de kaartdata is een nieuwe geldstroom aan te boren, waarbij ze directe concurrenten worden van Tele Atlas en NAVTEQ. De conclusie? Als Google de Amerikaanse operator Verizon toestaat om hun kaarten voor gesproken routeaanwijzingen te gebruiken, dan duurt het nog maar kort voordat we volledige navigatiesoftware op Android gaan zien. Android 2.0 is daarvoor wellicht nog iets te vroeg. Misschien gaat Google er wel iets bijzonders van maken, zoals navigatie met Street View, zoals op de foto hierboven.

Meer info: Android And Me

google turn by turn
Categorie: Navigatie
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's