Google neemt navigatie-app Waze over

wazeGoogle heeft op zijn blog bekendgemaakt dat het de navigatie-app Waze officieel heeft overgenomen. Een exact bedrag voor de overname is niet bekendgemaakt.

Eerdere geruchten meldden echter dat het om een bedrag van meer dan 1 miljard dollar zou gaan. Het team van Waze mag van Google gewoon in Israël blijven werken, waar de kaartendienst is gevestigd. Daar blijft het bedrijf voorlopig zelfstandig aan zijn apps werken.

Google heeft naar eigen zeggen vooral interesse in de verkeersgegevens van Waze, die het wil integreren in zijn eigen dienst Maps. Waze zou weer van Googles zoekcapaciteiten kunnen profiteren.

Dankzij alle eerdere geruchten komt de overname van Waze allerminst als een verrassing uit de lucht vallen. Apple en Facebook zouden eerder ook al hun interesse hebben getoond bovendien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!