Google verplicht tweestapsverificatie voor Nest-gebruikers

Rens Blom
12 februari 2020, 9:38
1 min leestijd
Google verplicht tweestapsverificatie voor Nest-gebruikers

Google gaat tweestapsverificatie verplichten voor Nest-gebruikers. Deze extra beveiligingsmethode is al langer beschikbaar, maar staat standaard uitgeschakeld. Door tweestapsverificatie verplicht te maken, wil Google je Nest-apparatuur beter beveiligen tegen hackers en datalekken.

Tweestapsverificatie voor Nest

Tweestapsverificatie is een extra manier om je online accounts te beschermen. Mocht iemand weten welk e-mailadres en wachtwoord jij gebruikt voor je Nest-account, dan kan hij niet zomaar inloggen op een nieuw apparaat.

Er moet dan ook een eenmalige code van zes cijfers ingevuld worden, die Google stuurt naar het e-mailadres dat je voor je Nest-account gebruikt. Als we ervan uitgaan dat de kwaadwillende het wachtwoord van je e-mailaccount niet weet, komt hij daar niet in en kan hij dus ook niet inloggen op je Nest-account.

slimme beveiligingscamera

Met tweestapsverificatie ingeschakeld is je Nest-account dus aanzienlijk beter beveiligd tegen hackers. Google biedt de functie al een tijd aan, maar verplicht ‘m niet. Daarom gebruikt lang niet iedereen de extra beveiligingsmethode en blijft een deel van de Nest-accounts onnodig kwetsbaar.

Daar komt deze lente verandering in, schrijft Google in een blogpost. Nest-gebruikers die tweestapsverificatie nog niet ingeschakeld hebben, moeten dat verplicht doen. Hetzelfde geldt voor Nest-gebruikers die hun account hebben omgezet naar een Google-account, maar nog geen tweestapsverificatie hebben geactiveerd. Google neemt de maatregel om de beveiliging van Nest-accounts op te schroeven.

Heb je een Nest-account, bijvoorbeeld omdat je een slimme deurbel of beveiligingscamera gebruikt? Koppel je Nest-account dan aan je Google-account voor een beter integratie met de Google Assistent en nieuwere Nest-producten als de Google Nest Hub.

Lees meer over Nest

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu