Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Newsstand: nieuwe tijdschrift-app vervangt Currents, nu te downloaden

Redactie
21 november 2013, 7:43
2 min leestijd
Google Newsstand: nieuwe tijdschrift-app vervangt Currents, nu te downloaden
playnewsstand

Google komt met Google Newsstand, de vervanger voor de populaire nieuws-app Currents. In het Nederlands krijgt de app de naam Google Kiosk. Al eerder gingen de geruchten rond dat een nieuwe tijdschriften-app Currents zou vervangen.

“Bekijk het laatste nieuws en geniet van diepgaande achtergrondartikelen met audio, video en meer. Blijf op de hoogte van sport, economie, koken, entertainment, mode en meer”, aldus de beschrijving in Google Play.

Lees verder na de advertentie.

newsstand

Met Google Newsstand wil de internetgigant de concurrentie aangaan met onder andere Flipboard en Pocket, beide uitstekende apps die beide nieuws en artikelen op een eigenzinnige manier voor de gebruiker beschikbaar maken.

Gebruikers kunnen zich middels de app abonneren op nieuws van diverse media, waaronder nieuwssites als The Verge, The New York Times, The Wall Street Journal en The Economist.

Daarnaast zijn er thema’s beschikbaar waaruit de gebruiker kan kiezen, om zo een persoonlijke nieuwsselectie te maken.

Ook betaalde content wordt in Google Newsstand zichtbaar. Artikelen kunnen ook opgeslagen worden zodat ze later offline leesbaar zijn. Daarnaast kunnen artikelen gemakkelijk worden gedeeld en verschillende media worden gevolgd.

Google Newsstand: belangrijke eigenschappen

  • Gebruik Nu lezen om te zoeken naar meer artikelen die u interesseren of nieuwe favorieten te ontdekken.
  • Verken categorieën met onder andere kunst en fotografie, economie en financiën of eten en drinken, en neem een abonnement op onderwerpen die zijn getagd in de artikelen die u het interessantst vindt.
  • Ga offline en lees nieuwsedities, onderwerpen of tijdschriften zonder ook maar één pagina te missen. Ook kunt u bladwijzers instellen voor nieuwsartikelen die u later wilt lezen.
  • Alles in één – Play Kiosk is de nieuwe thuisbasis voor uw Google Currents-abonnementen en Google Play Magazines. Met maar één app en slechts één tik blijft u nu eenvoudiger dan ooit op de hoogte van het dagelijkse nieuws.

Download: Google Play Newsstand (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu