De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google Nieuws-app krijgt update: 3 handige verbeteringen

Wouter Nijsen
11 september 2018, 11:01
2 min leestijd
Google Nieuws-app krijgt update: 3 handige verbeteringen

De Google Nieuws-app, die eerder dit jaar voor Android werd uitgebracht, heeft een update gekregen. Deze introduceert een aantal toffe verbeteringen, die vooral voor gebruikers met een minder krachtig toestel interessant zijn.

1. Werkt samen met YouTube Go

Een aantal maanden geleden werd de Google Nieuws-app vernieuwd uitgebracht als opvolger voor de Play Kiosk-applicatie. Met de app check je al het laatste nieuws, waarbij Google je nieuwtjes voorschotelt waarvan het bedrijf denkt dat jij ze interessant vindt. Hiervoor kijkt Google naar de informatie die de zoekgigant al over jou heeft.

Lees ook: met YouTube Go bekijk je je favoriete video’s offline

Door een update werkt de app fijner op smartphones met zwakkere hardware, en beter als je internetverbinding traag is. Dit is bijvoorbeeld handig voor Android Go-telefoons, die niet zo krachtig zijn en daardoor meer moeite hebben met het vloeiend draaien van apps. Eén verbetering is dat video’s die je ziet in Google Nieuws voortaan geopend worden in YouTube Go, zodat je minder data hoeft binnen te halen om te beginnen met kijken.

2. Meer focus op tekst

Om ervoor te zorgen dat de Google Nieuws-app beter werkt op trage internetverbindingen, ligt de focus nu meer op tekst. Previews van nieuwtjes tonen vooral tekst en minder beeld. Hierdoor hoeft je smartphone minder data te downloaden voordat je begint met lezen. Daarnaast worden afbeeldingen automatisch gecomprimeerd en pas volledig geopend als je er op tikt. Video’s en gifjes spelen ook niet meer automatisch af, wat gunstiger is bij traag internet.

google nieuws-update

3. Offline lezen

Tot slot brengt de update de optie om offline nieuwsartikelen te lezen, door ze vooraf via wifi te downloaden. Sla bijvoorbeeld thuis een aantal artikelen op, zodat ze onderweg zonder internetverbinding te lezen zijn.

De update wordt de komende weken naar alle gebruikers uitgerold. De nieuwe features worden bovendien automatisch ingeschakeld en verschijnen vanzelf in de app. De nieuwste versie van de Google Nieuws-app is via onderstaande link te downloaden.

Download Google Nieuws in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu