De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google gaat suggesties voor agenda-afspraken tonen in Google Now

Redactie
13 juni 2014, 12:04
1 min leestijd
Google gaat suggesties voor agenda-afspraken tonen in Google Now
google now agenda

Google Now heeft een update gekregen waardoor de slimme assistent van Google voortaan suggesties voor agenda-afspraken toont. Deze nieuwe Google Now agenda-feature laat gebruikers heel snel en simpel afspraken aan hun agenda toevoegen door stukken tekst in e-mails te analyseren.

De Google Now agenda-functie lijkt grotendeels op de feature waarbij de slimme assistent e-mails scant naar bijvoorbeeld trackingcodes en vluchten. Deze informatie wordt ook in Google Now getoond, waarmee je binnen één druk op de knop je pakketje kunt traceren of in één oogopslag de laatste informatie over jouw vlucht te zien krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Google Now agenda

nexusae0_871546400_thumb

De nieuwe Google Now agenda-feature scant e-mails op basis van tijden en uitnodigingen. Zo kan iemand je uitnodigen voor een verjaardagsfeest en de tijd en het adres noemen, waarna Google Now dit herkent en vraagt of je deze afspraak aan de agenda wilt toevoegen. Deze speciale Google Now-card toont het onderwerp van de e-mail, een korte snippet en de datum om het evenement te creëren.

Ook als er geen tijd wordt genoemd en alleen een datum wordt genoemd, geeft Google Now ook de suggestie voor het creëren van een agenda-afspraak. Daarmee lijkt deze nieuwe feature vrij volledig. Als je een afspraak inplant via Google Now, kun je de details logischerwijs ook aanpassen.

De dienst werkt waarschijnlijk nog niet in Nederland. Omdat Google speciale analysetechnieken gebruikt die via Engelse woorden werken, is het aannemelijk dat deze dienst nog niet direct beschikbaar is in Nederland. De mogelijkheid om via Google Now je pakketje te traceren of vluchtinformatie te bekijken, is al wel in Nederland beschikbaar.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu