Google Now gaat files en incidenten tonen

google nowGoogle Now gaat voortaan files en incidenten tonen. Dat maakt Google op zijn blog bekend. Eerder was het al mogelijk om op Google Maps te zien waar op dat moment files staan of om met de optie “typisch verkeer” te zien hoe een typische maandagochtendspits eruit ziet, maar vanaf vandaag meldt ook Googles slimme zoekassistent als er vertraging op een voor jou interessante route plaatsvindt. Denk bijvoorbeeld aan de route van huis naar werk of vice versa, of op de weg naar een afspraak die via Google Calendar worden ingeladen.

Google Now

Google_Now_630Google Now is een digitale persoonlijke assistent die leert van jouw gedrag en zich met die informatie continu aanpast en verbetert. De Google-dienst bestaat sinds medio vorig jaar en wordt sindsdien meegeleverd op elke smartphone en tablet met Android 4.1 (Jelly Bean) of hoger. Heeft jouw toestel geen Google Now, dan kun je alsnog over de app beschikken door Google Zoeken te downloaden uit Google Play.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van Google Now is de samenwerking met Google Calendar, waardoor je notificaties krijgt van aankomende afspraken en of er mogelijk vertraging is. Dan meldt Google Now dat het belangrijk is om bijvoorbeeld 15 minuten van tevoren te vertrekken.

Meer over Google Now

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.