De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Now gaat extra hotelinformatie tonen

Redactie
30 juli 2014, 11:02
1 min leestijd
Google Now gaat extra hotelinformatie tonen
google now hotel

Google Now, de slimme assistent van Android, heeft een update gekregen waardoor de dienst voortaan ook extra informatie over hotelreserveringen in de app toont. De nieuwe Google Now hotel-optie wordt geactiveerd vanuit Gmail, waar de reservering moet zijn ontvangen. Als de hotelreservering is gevonden, toont Google Now een informatiekaart met handige informatie over jouw verblijf. Door de update kun je ook extra informatie krijgen over de omgeving van het hotel

Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om te vragen naar restaurants in de buurt van je hotel, waarna Google Now de beschikbare restaurants laat zien. Ook kun je om de routebeschrijving naar jouw hotel vragen door “give me directions to my hotel from here” te zeggen. Vervolgens wordt de navigatie van Google Maps geopend.

Lees verder na de advertentie.

Google Now hotel-optie

Het is al langer mogelijk om in Google Now hotel-informatie te bekijken, zoals de datum van aankomst en vertrek en het adres van het hotel. Deze informatie wordt vanuit Gmail gehaald en verschijnt als informatiekaart in Google Now. Naast hotelinformatie toont Google Now ook je vlucht, reserveringen bij restaurants en informatie over films of shows waar je kaartjes voor hebt gekocht.

Enkele van deze functies werken ook in Nederland, door samenwerkingen met onder andere Pathé en Couverts. De functionaliteit van Google Now in Nederland blijft echter beperkt, omdat het niet mogelijk is om spraakcommando’s in het Nederlands uit te voeren.

Lees meer over Google Now

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu