Google komt met Google Now Launcher: stock Android wordt belangrijker

Google Now LauncherNa maanden van geruchten heeft Google toch eindelijk de Google Now Launcher gelanceerd. De app brengt de Nexus 5 interface – het homescreen, de app-drawer en mogelijk ook het notificatiecentrum – naar andere toestellen. Vooralsnog worden alleen de Nexus- en Google Play-toestellen door de app ondersteund, maar het is zeer aannemelijk dat Google zijn Google Now Launcher ook voor andere toestellen beschikbaar gaat maken.

Zo wordt stock Android toch een stuk belangrijker voor zowel Google als Android, en hebben anderen binnenkort mogelijk de optie om hun toestel ook van deze interface te voorzien.

Google Now Launcher: wat is het?

De Google Now Launcher beschikt over een diepe intergratie van Google Now. Als je van links naar rechts veegt, kom je direct bij het overzichtsscherm van Google Now terecht. Zo is de slimme zoekassistent van Google altijd maar één swipe weg. Daarnaast kunnen gebruikers in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk of Canada direct de zoekfunctie activeren door het spraakcommando ‘Ok Google’ te geven.

De interface van de Google Now Launcher kenmerkt zich door het gebruik van het gehele scherm voor de wallpaper, waardoor de bovenste notificatiebalk en de onderste balk met touchscreenknoppen samenvallen met de achtergrond. Ook de app-drawer is een beetje doorzichtig, met grotere iconen dat samen een speelser uiterlijk geeft. Door lang op het scherm te drukken kun je widgets toevoegen, de wallpaper aanpassen en verschillende Google Now-opties bereiken. Google Now is ook uit te schakelen binnen de Google Now Launcher.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer de Google Now Launcher naar andere toestellen komt. Er is al een apk-bestand beschikbaar om te installeren. Zorg er wel voor dat je de laatste versie van Google Zoeken hebt geïnstalleerd. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding Android apk-bestanden installeren.

Lees meer over Google Now

Download

Google Now Launcher is voor geselecteerde toestellen met Android 4.4 te downloaden.

Download: Google Now Launcher (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.