Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Now Launcher: geef je Android een Google Now-design met deze app

Redactie
28 september 2013, 14:00
1 min leestijd
Google Now Launcher: geef je Android een Google Now-design met deze app
googlenowlauncher

Het geinige Google Now Launcher brengt de cards-interface van Google Now naar je Android-toestel als een gehele launcher. Door de installatie van de Android-app tovert de gebruiker zijn of haar Android-toestel in één keer om tot een Google Now-apparaat.

Zo worden de apps, notificaties, widgets en snelle instellingen allemaal in een cards-design weergegeven. Het is even wennen, maar Google Now Launcher ziet er spetterend uit. De app verkeert op dit moment nog in een bètafase, maar is al wel te installeren voor Android-apparaten met Android versie 2.2, ofwel Froyo.

Lees verder na de advertentie.

Google Now Launcher: wat kun je er allemaal mee?

De Google Now Launcher heeft onder andere de mogelijkheid om apps op het scherm te zetten, een homevenster aan te maken met snelkoppelingen bijvoorbeeld wifi, bluetooth en schermrotatie en is het mogelijk om snelkoppelingen naar specifieke notificatie-apps. Hierdoor kun je snelkoppelingen toevoegen waardoor je ziet of je bent gebeld, een bericht hebt ontvangen of een afspraak binnenkort begint.

Daarnaast is het mogelijk om een speciale YouTube-, Search- en Messaging-gedeelte toe te voegen. Hier kun je respectievelijk video’s bekijken, zoekopdrachten invoeren en je laatste ontvangen berichten bekijken. Als laatste kun je gebruikmaken van de handige ingebouwde weer-widget en is er een geheime dock waar je snel toegang krijgt tot je vijf favoriete apps. De dock activeer je door van onder naar boven te swipen.

Google Now Launcher downloaden

De Android-app is gratis in Google Play te downloaden. Omdat het een bètaversie betreft, bestaat de mogelijkheid dat je last hebt van enkele bugs. Deze bugs kunnen echter direct aan de ontwikkelaar worden gerapporteerd.

Download: Google Now Launcher (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu