De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Google Now Launcher met verticale app-drawer

Wouter Nijsen
26 september 2015, 10:22
1 min leestijd
Download: Google Now Launcher met verticale app-drawer

Google heeft een nieuwe versie van de Google Now Launcher uitgebracht. Vanaf nu kan iedereen gebruikmaken van de verticale app-drawer, die onderdeel is van Android 6.0 Marshmallow.

Lees verder na de advertentie.

Google Now Launcher app-drawer

Vorige maand werd het mogelijk om de Google Now Launcher van developer preview 3 van Android 6.0 te downloaden. Toen ontbraken echter enkele functies, waaronder de vernieuwde app-drawer, waarmee je verticaal door je apps scrollt. Deze is nu middels een update voor de Google Now Launcher voor iedereen beschikbaar.

Apps worden in de vernieuwde app-drawer verticaal in plaats van horizontaal getoond, wat in het begin wel eventjes wennen is. Applicaties worden op alphabetische volgorde onder elkaar getoond, met bovenin de meest gebruikte apps, die constant worden bijgewerkt. Ook nieuw is de zoekbalk, waarmee je direct naar een bepaalde app op je Android kan zoeken. Dat is handig wanneer je geen zin hebt om de gehele lijst te doorzoeken voor  een bepaalde applicatie.

Vanuit de zoekbalk kun je ook direct naar apps in Google Play zoeken. Dat doe je door simpelweg een zoekopdracht in te voeren en vervolgens op `Ga naar Play Store` te tikken. Een ander handigheidje is dat wanneer je de app-drawer indrukt en eventjes vasthoudt, de zoekfunctie direct wordt geopend.

Download de vernieuwde Google Now Launcher

De update voor de Google Now Launcher is nu beschikbaar in Google Play. Via de link hieronder kun je de nieuwste versie van de app downloaden. Zorg wel dat je beschikt over Android 4.4 (KitKat) of hoger.

Download Google Now Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu