De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google Now Launcher brengt Lollipop-uiterlijk naar oudere toestellen

Gijs Ettes
14 januari 2015, 8:59
1 min leestijd
Google Now Launcher brengt Lollipop-uiterlijk naar oudere toestellen

Google heeft zijn eigen Google Now Launcher van een update voorzien die de homescreenvervanger een Material Design-sausje geeft. Alle gebruikers met een toestel met Android 4.1 of hoger kunnen kennismaken met het vernieuwde design.

Lees verder na de advertentie.

Maak kennis met het Material Design

google now launcher-update

De Google Now Launcher-update zorgt er dus voor dat je een indruk krijgt van Android 5.0, zelfs als jouw toestel voorlopig nog niet wordt geüpdatet. Dit betekent nieuwe iconen, animaties en de vernieuwde zoekbalk van Google die standaard boven in beeld staat. Het betreft echter een launcher, dus qua functionaliteit zul je geen drastische verschillen zien. Schakel je over naar het multitaskingvenster of naar de instellingen, dan oogt  alles waarschijnlijk nog als ‘vanouds’.

Overigens is ook de Google Zoeken-app onlangs van een update voorzien. De laatste versie geeft toegang tot nieuwe functies en werkt sneller en stabieler. Via deze link kun je de app updaten, mocht dat nog niet automatisch zijn gebeurd.

Google Now Launcher-update downloaden

Via onderstaande link kun je de Google Now Launcher-update downloaden en een voorproefje van Android 5.0 krijgen. Check ook ons Android Lollipop update-overzicht om te zien of en wanneer jouw toestel van deze nieuwe Android-versie wordt voorzien.

Download de Google Now Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's