De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Zoeken geüpdatet naar Google Now Launcher: voor iedereen stock?

Redactie
6 februari 2014, 13:11
2 min leestijd
Google Zoeken geüpdatet naar Google Now Launcher: voor iedereen stock?
google now launcher

Google heeft zijn Google Zoeken-app geüpdatet, waarna de app voortaan als Google Now Launcher door het leven gaat. De Google Now Launcher is dezelfde launcher die Nexus-gebruikers met Android 4.4 als standaard interface gebruiken.

De Google Now Launcher update brengt voornamelijk verbeteringen en vernieuwingen voor Google Now, maar geeft mogelijk ook een indicatie dat Google van plan is om de app voor meerdere toestellen beschikbaar te maken.

De update voor Google Zoeken brengt onder andere nieuwe kaarten (AirBNB, Sotsji 2014), animaties, instellingen voor verschillende onderdelen van Google Now en de mogelijkheid om je tv-provider in te stellen. Veel van deze functies zijn vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Google Now Launcher voor iedereen?

stockandroid

De Google Now-launcher heeft standaard de slimme zoekassistent van Google in de launcher geïntegreerd: met een swipe van links naar rechts haal je Google Now en zijn laatste notificaties tevoorschijn. Het is reeds bekend dat Google hard werkt aan eigen Android-apps voor gebruik op apparaten met derden, zoals Samsung en HTC – die beide Android voor een groot gedeelte aanpassen. Met de Google Now Launcher zou iedereen over eenzelfde interface als het huidige KitKat kunnen beschikken.

Google heeft nog niet aangegeven dat de Google Now Launcher ook voor andere toestellen beschikbaar komt, maar door de recente updates lijkt deze feature er toch echt aan te gaan komen. Zo biedt de laatste update de mogelijkheid om instellingen van oude launchers te importeren: een flinke aanwijzing naar een bredere uitrol.

Google Now Launcher: nieuwe kaarten

New Google Now card type with animations

Google Now Launcher is gratis in Google Play te downloaden. De update wordt gefaseerd uitgerold, waardoor deze nog niet voor iedereen beschikbaar is. Je kunt al wel het apk-bestand downloaden. Hoe je apk-bestanden instelleert, lees je in onze handleiding APK Android-bestanden installeren.

Mocht je de Google Now Launcher al willen uitproberen? Installeer (apk) deze dan alvorens je bovenstaande update installeert. Stel vervolgens de Google Now Launcher in als de standaard launcher en doorloop de setup.

Download: Google Zoeken (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu