De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google Now helpt je herinneren wanneer je uit moet stappen bij OV

Redactie
9 juni 2014, 11:16
1 min leestijd
Google Now helpt je herinneren wanneer je uit moet stappen bij OV
Google Now OV

Even lekker dutten in de trein: het niet ongewoon. Je slaap inhalen van een te korte nacht, even een oppepper voor een belangrijke meeting of gewoon omdat de trillingen van een trein je als het ware ‘in slaap wiegen’. Het probleem? Je kunt heel gemakkelijk vergeten wanneer je moet uitstappen.

Daarom gaat Google Now je voortaan herinneren voor de momenten dat je moet uitstappen. Deze nieuwe Google Now OV-functie is tevens beschikbaar in het Nederlands en wordt gecombineerd met de huidige OV-feature die al in Google Now zit. Zo laat de dienst zien welke vertrektijden van OV-vervoer in de buurt zijn te vinden, en de routeplanning naar een afspraak of je werkadres.

Lees verder na de advertentie.

Google Now OV

Boven je reis verschijnt een knop waarmee je kunt aangeven dat Google Now je een melding mag sturen. Druk er één keer op om het alarm in te stellen, en nog een keer om ‘m weer te deactiveren. Het is één van de vele handige features van Google Now. Zo onthoudt Google Now waar jij je auto hebt geparkeerd, toont de dienst boekingen bij verschillende bedrijven (Transavia, Pathé, Albert, Couverts), helpt ‘ie je herinneren om rekeningen te betalen en nog veel meer. Helaas zijn sommige van deze features alleen beschikbaar in de Engelse versie van Google Now.

Over Google Now
Google Now is een digitale persoonlijke assistent die leert van jouw gedrag en zich met die informatie continu aanpast en verbetert. De dienst maakt deel uit van de Google Zoeken-app. Daarmee kun je onder andere (spraak)opdrachten uitvoeren om te zoeken en krijg je gepersonaliseerde resultaten op basis van je locatie.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu