Google Now gaat je helpen herinneren om je rekeningen te betalen

Redactie
31 maart 2014, 12:58
1 min leestijd
Google Now gaat je helpen herinneren om je rekeningen te betalen
Google_Now_630

Nadat Google al eerder bestellingen aan de slimme assistent Google Now toevoegde – waaronder het Nederlandse Bol.com -, gaat de internetgigant je binnenkort ook helpen herinneren om rekeningen en facturen te betalen.

Dat blijkt uit een analyse van de laatste app-versie van Google Now. De laatste versie is voorzien van nieuwe code met onder andere het bedrag, de uiterlijke betaaldatum, de crediteur en een snelkoppeling naar nog meer onbetaalde rekeningen. Daarmee wordt Google Now opnieuw een stukje handiger, hoewel het gebruik in Nederland – net als bij veel Google Now-features – nog enige tijd op zich zal laten wachten.

Lees verder na de advertentie.

Op tijd je facturen betalen

Google Now rekeningen

Een screenshot gemaakt door AndroidPolice geeft een voorbeeld van hoe de nieuwe functionaliteit eruit zou kunnen zien. Op de screenshots is onder andere een account van American Express te zien, waar meer informatie te zien is over de rekening en wanneer je moet betalen. In dit geval: voor één augustus.

Via de knop aan de onderzijde kun je direct naar de website van American Express gaan om de rekening te betalen. Mogelijk stuurt deze link je eveneens naar de app, waar je de rekening direct zou kunnen betalen. Ook vraagt Google Now logischerwijs of het vaker dergelijke rekeningen moet laten zien.

De functie lijkt vooralsnog alleen voor creditcards bedoeld. Mogelijk gaat Google binnenkort zijn betaaldienst Google Wallet aan de slimme zoekassistent koppelen, en facturen van andere bedrijven als Amazon laten zien. Voorlopig lijkt de feature echter alleen in de Verenigde Staten te worden geactiveerd.

Laatste nieuws over Google Now

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu