Update: Google Now in meerdere talen voor iedereen beschikbaar

Redactie
22 augustus 2014, 9:01
1 min leestijd
Update: Google Now in meerdere talen voor iedereen beschikbaar
Google Now talen

Google Now is van een update voorzien waarmee het mogelijk wordt om verschillende talen tegelijkertijd door elkaar te gebruiken. Zo wordt het mogelijk om Engels als primaire taal in te stellen, waarna het mogelijk is om de belangrijke Google Now-hotword-functie te gebruiken. Dit betekent dat je ‘OK Google’ kun zeggen als je telefoon is ingeschakeld om zo het zoekvenster van Google Now te openen.

Door de update wordt het mogelijk om bijvoorbeeld in het Engels een commando te geven, en deze vervolgens in het Nederlands af te ronden. Of om überhaupt verschillende talen tegelijkertijd te gebruiken. Het is mogelijk om maximaal vijf Google Now talen te selecteren om door elkaar te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Google Now talen

De nieuwe Google Now talen-functie is beschikbaar in de laatste versie van de app, maar alleen voor geselecteerde toestellen die tot een kleine testgroep behoren. Ondergetekende kon geen meerdere talen selecteren, maar AndroidPlanet-redacteur Gijs wel. Door Engels als primaire taal te en Nederlands als tweede taal te seleceren, is het mogelijk om Google Now gewoon in het Nederlands te blijven gebruiken maar wel de hotword-detectie van ‘OK Google’ in te schakelen. Erg handig!

UPDATE: Google heeft vrijdag de functie naar iedereen uitgerold. Zo kan Engels (US) als primaire taal worden ingesteld naast Nederlands, en op deze manier kun je gebruikmaken van de ‘OK Google’-functie. Onder andere ‘OK Google, call naam van contactpersoon’ werkt enorm fijn. Er kunnen maximaal vijf talen worden geselecteerd om door elkaar te gebruiken.

Lees het laatste Google Now-nieuws

Download

Google Now valt onder de Google Zoeken-app in Google Play. Deze is gratis te downloaden en staat veel al geïnstalleerd op je smartphone of tablet.

Download Google Zoeken in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu