De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit is hoe Google offline zoekresultaten gaat aanbieden

Thomas Haenen
18 januari 2017, 9:19
2 min leestijd
Dit is hoe Google offline zoekresultaten gaat aanbieden

Langzaam maar zeker werken steeds meer apps van Google ook offline. Na Google Maps, YouTube en andere applicaties kun je nu ook de Google-app zelf zonder internetverbinding gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Google offline zoekresultaten

In Nederland is de kans groot dat je op vrijwel elk moment verbonden bent met het internet. Toch kan het soms voorkomen dat je smartphone offline is. Als je je databundel volledig verbruikt hebt, als je in een uithoek van het land zit, of tijdens een weekendje weg in het buitenland bijvoorbeeld. Toch kan het voorkomen dat je ook zónder internet een prangende vraag hebt voor Google. Voorheen moest je dat zelf onthouden, nu doet Google het voor je. Daarvoor heb je wel de nieuwste versie van de app nodig.

Google offline zoekresultaten

Het bedrijf is begonnen met de uitrol van offline zoekresultaten voor de Google-app. Voer je een zoekopdracht in terwijl je geen internetverbinding hebt, dan kun je er voor kiezen om die zoekopdracht op te slaan. Vervolgens krijg je een notificatie met de zoekresultaten zodra er weer een internetverbinding is.

Overigens hoef je niet bang te zijn dat deze functie veel stroom of data op de achtergrond verbruikt, zo geeft Google aan. Het stroomverbruik is minimaal, terwijl het overzicht van je zoekresultaten zo efficiënt mogelijk binnengehaald wordt. Daarmee blijft het dataverbruik beperkt.

Google lijkt langzaam maar zeker steeds meer van zijn eigen apps van een offline modus te voorzien. Zo kun je in Google Maps nu kaarten van je omgeving vooraf downloaden, terwijl in sommige landen wordt geëxperimenteerd met de mogelijkheid om YouTube-video’s te downloaden.

Google-app downloaden

Je kunt de Google offline zoekresultaten vinden in de nieuwste versie van de Google-app. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra deze beschikbaar is in de Play Store. Hoewel de app standaard op vrijwel elke Android-smartphone staat, kun je hem eventueel downloaden via onderstaande link.

Download Google in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu