Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google On-app verandert in Google Wifi

Erwin Vogelaar
2 december 2016, 19:38
2 min leestijd
Google On-app verandert in Google Wifi

Zoals verwacht wordt Google On Google Wifi. De app krijgt naast de nieuwe naam ook een flinke update, met een vernieuwde interface.

Lees verder na de advertentie.

Google On Google Wifi

In voorbereiding op Google’s slimme router Google Wifi, krijgt de Google On-app een flinke update. Google On werd vorig jaar in de Play Store gezet als app voor bij de OnHub. Met de Google Wifi-hardware hoopt Google dat men deze andere slimme router vergeet, want de app heet nu gewoon Google Wifi. Als je de update krijgt, word je verwelkomt door een compleet nieuwe interface. Geen nood: de app is nog steeds te gebruiken met OnHub.

google on google wifi

Het idee van de Google Wifi-hardware, is dat je met meerdere aansluitpunten één sterk draadloos netwerk in je huis kunt creëren. Ook een enkel Google Wifi-aansluitpunt moet al een veel beter signaal afgeven dan de gemiddelde router. De installatie van deze routers gaat via de Google Wifi-app. Dit doe je door via de app de qr-code aan de onderkant van een aansluitpunt te scannen. Vervolgens kun je aangeven hoeveel aansluitpunten je gaat gebruiken. Dit kunnen zowel de witte Google Wifi-pucks als de OnHub-routers zijn.

Eerder heeft Google ook al een soortgelijke app-verandering doorgevoerd door Google Cast om te dopen naar Google Home. Het bedrijf wil dat er geen verwarring ontstaat voor welke app er gebruikt moet worden met zijn nieuwe apparaten. Mensen met de oude apparaten moeten echter goed opletten, omdat hun vertrouwde apps zomaar een nieuwe naam en interface kunnen krijgen.

Google Wifi downloaden

Google Wifi is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. Mogelijk zie je daar nog Google On, maar dat verandert zodra de update volledig uitgerold is. Als je om een of andere reden niet kunt wachten, dan kun je Google Wifi alvast op APK Mirror vinden.

Download Google Wifi in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu