Pixel Sounds-app van Google geeft je meer vrijheid over je ringtone

Thomas Haenen
13 december 2018, 10:11
1 min leestijd
Pixel Sounds-app van Google geeft je meer vrijheid over je ringtone

Op zoek naar een nieuwe ringtone, maar niet tevreden met de keuzes op je toestel? Google Pixel-gebruikers krijgen het makkelijker met de nieuwe Pixel Sounds-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel Sounds-app beschikbaar

Je kunt natuurlijk de standaardringtone op je toestel instellen. Dat zorgt echter al gauw voor verwarring, als meerdere mensen in je omgeving dezelfde ringtone hebben en je niet zeker weet welk toestel er nu afgaat. Ga je op zoek naar een andere ringtone in je instellingen, dan blijkt het echter al gauw een aanbod vol schelle klanken en irritante geluiden. Dat probleem moet Googles nieuwe Pixel Sounds-app oplossen.

Google Pixel Sounds

Pixel Sounds biedt een groot aantal ringtones opgedeeld in allerlei categorieën, van minimalistische melodieën tot ringtones met een retro geluidje. Elke categorie wordt aangeduid met zijn eigen kleurrijke visualisatie, en biedt een groot aantal verschillende ringtones. Ook kun je met Pixel Sounds verschillende ringtones instellen voor verschillende situaties, van je wekker tot voor je notificaties.

Helaas werkt Pixel Sounds op moment van schrijven alleen op Googles eigen Pixel-smartphones, waaronder de recente Pixel 3. Daar open je de app na installatie via de instellingen, tussen de opties voor je ringtones. Of en wanneer de app naar andere toestellen komt, is nog onbekend. Toen Google enkele jaren geleden een eigen Wallpapers-app introduceerde, werd die na een paar maanden wel voor andere smartphones uitgebracht.

Download Google Pixel Sounds

De nieuwste versie van de app is nog niet in de Play Store te vinden, maar is via onderstaande link wel als apk-bestand te downloaden. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone om met Pixel Sounds aan de slag te gaan. Let op: de app werkt dus alleen op Pixel-toestellen.

Download Pixel Sounds via APK Mirror (gratis)

Lees meer nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu