De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Dit zijn (volgens Google) de beste Android-games en -apps van 2018

Thomas Haenen
4 december 2018, 11:12
2 min leestijd
Dit zijn (volgens Google) de beste Android-games en -apps van 2018

Het jaar zit er nog niet helemaal op, maar Google zet alvast de beste games, apps en films van het afgelopen jaar in de spotlights. Onder andere PUBG Mobile valt in de prijzen.

Google Play Awards 2018: de beste Android-apps

De Play Store heeft meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. Dagelijks downloaden we met z’n allen miljoenen apps en games. Natuurlijk vooral bekende apps als WhatsApp, Instagram en Spotify, maar soms weten er ook nieuwe toppers door te breken. Google kiest jaarlijks enkele apps die eruit springen en het beste vertegenwoordigen van wat er met Android mogelijk is.

Dit jaar is Drops volgens Google de beste Android-app van 2018. Met deze app kun je stap voor stap een nieuwe taal leren. Drops werkt met simpele symbooltjes en korte opdrachten, zodat je de taal geleidelijk en spelenderwijs tot je neemt. Via onderstaande link download je de app gratis in de Play Store.

Download Drops in Google Play (gratis)

De Google Play-award voor beste Android-game van 2018 ging naar PUBG Mobile. In deze game wordt je samen met 99 andere spelers op een eiland gedropt, en is het zaak om als laatste over te blijven. Het spel heeft miljoenen spelers wereldwijd en is vooral op Android-smartphones ontzettend populair. De game is vergelijkbaar met Fortnite, maar dat spel kun je alleen buiten de Play Store downloaden.

Download PUBG Mobile in Google Play (gratis)

Fans kiezen ook PUBG

Dit jaar mochten voor het eerst ook Android-gebruikers stemmen op de awards. Helaas waren de verkiezingen alleen open voor Amerikaanse fans. De eerste ‘Google Play Fan Favorite’-award voor beste game ging echter ook naar PUBG Mobile. De favoriete app onder gebruikers was YouTube TV, een betaalde dienst van Google die je tv-abonnement vervangt. De app werkt hetzelfde als bijvoorbeeld Horizon Go in Nederland. YouTube TV is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland.

Via de Play Store kun je natuurlijk niet alleen apps en games, maar ook films en (audio)boeken downloaden. Ook daar zocht Google de vijf beste en populairste titels uit. In de filmcategorie valt vooral op dat de populairste films bijna allemaal op Marvel-strips gebaseerd zijn, terwijl de lijst met boeken en audioboeken ook sterk overeenkomt.

Populairste films van 2018 volgens Google

Populairste boeken van 2018 volgens Google

Populairste audioboeken van 2018 volgens Google

Lees meer over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu