Google Play Books test ‘custom planken’ en uitgebreid zoeken in webversie

Dennis de Vries
16 augustus 2019, 9:41
2 min leestijd
Google Play Books test ‘custom planken’ en uitgebreid zoeken in webversie

Google test een aantal nieuwe functies in zijn boeken-app Play Books. Het gaat om een drietal bètafuncties, die vooralsnog alleen beschikbaar zijn in de webversie van de app.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Books-bèta

De bètafuncties zijn vanaf nu te vinden in de webversie van Google Play Books en voor iedereen met een account gewoon te proberen. De nieuwe mogelijkheden voegen enkele handigheidjes toe, waardoor het gemakkelijker wordt je complete bibliotheek te doorzoeken en boeken terug te vinden. Ook krijgen gebruikers meer vrijheid om zelf hun boekenplanken te maken en in te delen.

Google Play Books bètafuncties

Dit zijn de 3 nieuwe Google Play Books bètafuncties

  • Custom planken: Door deze optie aan te vinken, krijgt je online bibliotheek er een grote blauwe ‘Plank maken’ knop bij. Dit geeft je de mogelijkheid om een boekenplank aan te maken, zelf een naam te geven en te vullen met boeken naar keuze. Zo wordt het gemakkelijk om bijvoorbeeld boeken over een bepaald onderwerp overzichtelijk bij elkaar te houden;
  • Zoeken/sorteren: Deze optie voegt twee icoontjes bovenaan elke boekenplank toe. Eentje om de titels op een boekenplank te filteren op auteur, titel, laatst gelezen of prijs. Een tweede icoontje biedt een venster waarin je een zoekterm kunt typen, om zo een bepaald boek snel terug te vinden;
  • De plank ‘klaar om te lezen’: Dit voegt een extra boekenplank toe aan je bibliotheek. Hier komen alle boeken te staan waar je al in bent begonnen, maar die je nog niet hebt uitgelezen.

Nu te testen in de webversie

Je kunt de bètafuncties stuk voor stuk inschakelen door in te loggen op de webversie van Google Play Books, en dan rechts bovenin op het tandwielicoon te klikken. In het menu dat uitvouwt kun je ‘bètafuncties’ aanklikken, waarna je ze in een pop-up te zien krijgt. Je hebt daar ook de mogelijkheid om een feedback-formulier in te vullen, voor als je problemen tegenkomt of goede ideeën hebt.

→ Lees het overzicht: de 6 beste ebook-apps voor Android

Hoewel de nieuwe functies vrijwel direct laden en goed lijken te werken, waarschuwt Google wel dat het nog ‘werk in uitvoering’ is: “Ze veranderen in de loop van de tijd terwijl we verbeteringen doorvoeren”, zo zegt het bedrijf. Er wordt niets gezegd over hoelang Google deze functies gaat testen, en of ze op termijn ook naar de Google Play Books Android-app komen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu