De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google Play Books krijgt donkere modus: zo ziet de feature eruit

Wouter Nijsen
4 oktober 2019, 9:16
2 min leestijd
Google Play Books krijgt donkere modus: zo ziet de feature eruit

Verschillende Google-apps kregen de afgelopen tijd een donkere modus en nu is Play Books aan de beurt. De app, waarmee je boeken kunt kopen en lezen, krijgt een donker thema dat fijn is voor als je veel in de avonduren leest.

Google Play Books donkere modus

Android 10 introduceert een systeembrede donkere modus en om ervoor te zorgen dat alle Google-apps dit ondersteunen, brengt het bedrijf hier losse updates voor uit. Play Books is de nieuwste Google-app die van van een donker thema wordt voorzien, die automatisch inschakelt als je de donkere modus van Android 10 hebt geactiveerd.

De feature zit in versie 5.4 van Play Books, die geleidelijk via de Play Store wordt uitgerold, maar je ook handmatig kunt installeren.

  1. Via deze link op APK Mirror kun je de nieuwste versie van Play Books downloaden. Instructies vind je in onze tip over het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone;
  2. Heb je versie 5.4 geïnstalleerd, dan zie je de donkere modus automatisch verschijnen als je de feature ook in Android 10 hebt geactiveerd;
  3. Is dit niet het geval? Het kan helpen om de app-data en cache van Play Books eerst te wissen en de applicatie dan opnieuw op te starten. Dit doe je door op het Play Books-icoontje te tikken en eventjes vast te houden, dan op het I (info)-knopje te drukken en hierna te kiezen voor ‘Opslag en cache’;
  4. Hier kun je vervolgens de app-data en cache weggooien.

Zie je de donkere modus van Play Books nog steeds niet? Dan moet je helaas wachten totdat Google de functie ook voor jou beschikbaar maakt. Het bedrijf brengt het donkere thema voor de app geleidelijk uit, waardoor het eventjes kan duren voordat je er mee aan de slag kan. De dark mode van Play Books is vooral fijn als je ‘s avonds in het donker graag boeken leest, omdat je dan niet meer last hebt van de felle witte achtergrond van de app.

Je ziet het donkere thema bij de Homepage, Bibliotheek en Winkel van Play Books. Tijdens het lezen kon je overigens al instellen dat er een zwarte achtergrond met witte lezers tevoorschijn kwam, wat fijner is voor je ogen.

Download Google Play Books in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu