De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo deel je boeken en audioboeken uit de Play Store met je familie

Thomas Haenen
30 maart 2018, 11:06
2 min leestijd
Zo deel je boeken en audioboeken uit de Play Store met je familie

De Google Play Books-app heeft een flinke update gekregen, die slimme nieuwe functies voor audioboeken toevoegt. Daarnaast kun je nu in Nederland gratis boeken en audioboeken delen met maximaal vier andere mensen.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Books-update laat je audioboeken delen

Via de Play Store is het al geruime tijd mogelijk om ebooks aan te schaffen, maar sinds begin dit jaar is het aanbod uitgebreid met luisterboeken. Ben je liever aan het luisteren dan lezen, dan kun je op je Android-smartphone zowel Nederlandstalige als Engelstalige audioboeken aanschaffen. Het bedrijf heeft deze week een forse update vrijgegeven voor de Google Play Books-app, die het nog aangenamer maakt om je favoriete audioboek terug te luisteren.

Misschien wel de meest interessante verbetering is dat boeken en audioboeken voortaan ook in Nederland onder de Google Play Store Familiebibliotheek vallen. Dat betekent dat je alle vrijwel alle boeken die je aanschaft gratis kunt delen met maximaal vier andere mensen in je gezin.

Daarvoor hoef je alleen een eigen Familiebibliotheek te activeren via de Play Store-app. Daarvoor open je het zijmenu van deze app, selecteer je ‘Account’, en kies je vervolgens voor ‘Gezin’. Na het activeren kun je niet alleen boeken, maar ook apps, films en meer delen met ouders, broers, zussen en andere mensen binnen je gezin. De enige vereiste is dat iedereen in hetzelfde land woont, en minimaal 13 jaar of ouder is.

Smart Resume en andere verbeteringen

Ook is er met deze Google Play Books-update een ‘Smart Resume’-functie toegevoegd. Als je je audioboek pauzeert en later weer hervat, springt de app automatisch terug naar het begin van de zin die je het laatst luisterde. Zo weet je een stuk beter waar in het boek je ook alweer zat. Ook nieuw zijn bladwijzers, waarmee je je favoriete momenten in een boek of audioboek vastlegt. Met deze feature kun je gemakkelijk een favoriete quote terugvinden.

Daarnaast krijgt Play Books een optie voor variabele afspeelsnelheid, iets wat al langer beschikbaar is in veel podcast-apps. Je kunt er nu voor kiezen een audioboek op halve snelheid af te spelen om niets te missen, of juist op drie keer de normale snelheid om zo snel mogelijk een boek te verslinden. Natuurlijk kun je ook voor een snelheid er tussenin kiezen.

Google Play Books voor Android downloaden

De Google Play Store staat standaard al op elke Android-smartphone. Vanuit die app kun je boeken en audioboeken kopen en je familiebibliotheek opzetten. Wil je ze vervolgens lezen, dan heb je Play Books nodig. Die app kun je via onderstaande link gratis downloaden.

Download Google Play Books in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu