Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo speel je Pac-Man en Solitaire gratis in de Google Play Games-app

Thomas Haenen
13 november 2017, 11:52
2 min leestijd
Zo speel je Pac-Man en Solitaire gratis in de Google Play Games-app

Google Play Games heeft een grondige make-over gekregen. Hoewel de dienst vooral je prestaties in andere spellen bijhoudt, zijn er nu ook drie ingebouwde games.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Games Pac-Man spelen

Speel je geregeld games op je mobiel, dan ben je waarschijnlijk wel eens tegen Google Play Games aangelopen. Deze app houdt je high scores in allerlei spellen bij, en verzamelt je prestaties. Heb je bijvoorbeeld alle levels voltooid in Hitman GO, of wil je jouw tijd in een racegame vergelijken met vrienden, dan kan dat allemaal via de Google Play Games-app. Deze biedt tevens ondersteuning voor video-opnames, back-up van je voortgang in een spel en meer.

Hoewel de app geregeld wordt voorzien van nieuwe functies, is het design al jaren niet aangepakt. Daar komt met versie 5.3 eindelijk verandering in. De update, die deze week wordt uitgerold, biedt een volledig nieuwe visuele stijl. De groene en grijze achtergronden van de vorige app zijn vervangen met meer wit en een opgeruimder ontwerp.

De functionaliteit is op het eerste gezicht vrijwel hetzelfde gebleven. Toch heeft Google een kleine verrassing in petto voor gebruikers. Google Play Games beschikt nu namelijk over een drietal ingebouwde games: Pac-Man, Solitaire en Cricket. Door naar je Bibliotheek-overzicht te gaan kun je de drie spellen direct openen.

Het gaat om volledige games, inclusief prestaties om te behalen en high-scores om te vergelijken. Extra installatie is niet vereist: na het downloaden van de update kun je direct aan de slag. Maak je overigens geen zorgen dat het onnodige opslagruimte inneemt op je smartphone. De nieuwe versie van de Play Games-app vereist namelijk juist minder opslag dan zijn voorganger.

Google Play Games voor Android downloaden

De vernieuwde versie van Google Play Games wordt vanaf deze week geleidelijk uitgerold naar andere smartphones. Is de update nog niet beschikbaar op jouw smartphone, dan kun je deze ook handmatig installeren. Download daarvoor het installatiebestand via APK Mirror, en volg onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone. Wacht je liever, dan vind je de app via onderstaande link in de Play Store.

Download Google Play Games in Google Play (gratis)

Bronnen afbeeldingen: Android Police, Android Police, Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu