Google Play Kiosk-update biedt bijgewerkt Material Design

Rick van der Veer
11 november 2016, 11:50
2 min leestijd
Google Play Kiosk-update biedt bijgewerkt Material Design

Google Play Kiosk, ook wel bekend als Newsstand, heeft een nieuw ontwerp gekregen. De app voldoet nu aan de nieuwste Material Design-regels van Google. Ook worden persoonlijke leestips op basis van je interesses getoond.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Kiosk Material Design

De app heeft een update gekregen waarbij het uiterlijk van de app is bijgewerkt naar de laatste versie van Googles Material Design-standaard. Eén van de grootste veranderingen is dat het navigatiemenu in de zijbalk nu omgezet is naar een navigatiebalk aan de onderkant van het scherm. De zijbalk bestaat nog steeds, maar bevat alleen een knop voor app-instellingen.

De hoofdpagina van Play Kiosk is nu ‘Voor jou’ genoemd en bevat naast het belangrijkste nieuws artikelen die speciaal op je interesses zijn afgestemd. Deze suggesties worden samengesteld op basis van je zoekgeschiedenis en interesses die je in andere Google-apps hebt aangegeven.

Onder ‘Actueel’ vind je een lijst van de belangrijkste headlines. Hiervan kun je iedere ochtend een handige notificatie krijgen die je in één oogopslag het belangrijkste nieuws geeft. Daaronder vind je ‘Hoogtepunten’, die een mix biedt van lokaal nieuws, voorgestelde berichten op basis van je interesses en nieuwe onderwerpen waar je mogelijk in geïnteresseerd bent.

Artikelen worden nu weergegeven als kaarten, vergelijkbaar met hoe Google Now je van informatie voorziet. Deze kaarten laten je direct bijbehorende afbeeldingen zien, terwijl video’s automatisch afspelen zodat je ze direct kunt bekijken. Per kaart kun je een menu openen om een bepaalde publicatie of interesse uit je lijst te weren. Ook kun je hier artikelen naar ‘Later lezen’ verplaatsen.

Download Google Play Kiosk

Google Play Kiosk staat op vrijwel alle recente Android-smartphones voorgeïnstalleerd. Mocht je de app toch niet hebben, dan kun je hem gratis uit de Google Play Store downloaden via onderstaande link.

Download Play Kiosk in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu