Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Play Music gaat muziek aanraden met AI

Rick van der Veer
14 november 2016, 10:32
2 min leestijd
Google Play Music gaat muziek aanraden met AI

Google lanceert deze week een nieuwe versie van muziekdienst Play Music. In de nieuwe versie raadt de app muziek en afspeellijsten aan op basis van je locatie en andere accountgegevens.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Music AI

Googles muziekdienst Play Music gaat binnenkort muziek aanraden die samenhangt met je locatie en andere accountgegevens. Op deze manier wil Google je op ieder moment van de dag de juiste muziek aanraden, of je nou aan het werk bent of thuis op de bank zit.

Om deze suggesties zo accuraat mogelijk te maken, gebruik de app gegevens uit je Google-account. Zo biedt Play Music je andere afspeellijsten aan wanneer je op je werk bent dan wanneer je in de sportschool bent. Maar ook de tijd van de dag heeft er invloed op: zo zul je vlak voordat je gaat slapen geen snelle dansmuziek meer krijgen, maar eerder iets rustigs.

Google Play Music AI

In de nieuwe versie wordt daarnaast je afspeelgeschiedenis een stuk belangrijker. Hoe meer muziek je luistert in Google Play Music, hoe beter de muziektips van de app worden voor jouw specifieke smaak. Muziek die je vaker beluistert wordt straks automatisch offline beschikbaar gemaakt, al kun je deze functie uitzetten.

De reden dat Google uitgerekend nu zijn muziekdienst uitbreidt, hangt samen met onder meer de Google Home. Op het apparaat is Play Music namelijk de standaardoptie om muziek te streamen. Daarnaast krijgen kopers van de Google Pixel er een gratis abonnement van drie maanden, net zoals gebruikers van de Chromecast Ultra.

Google Play Music downloaden

Volgens Google wordt de update deze week uitgerold. Wanneer de vernieuwde versie van Play Music op jouw toestel verschijnt, is nog niet helemaal duidelijk. De app staat standaard geïnstalleerd op vrijwel alle Android-apparaten. Mocht je de app onverhoopt niet hebben, dan kun je hem via onderstaande link gratis downloaden.

Download Play Music in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu