Spotify-concurrent Google Play Music geïntroduceerd in Nederland

Gijs Ettes
1 oktober 2013, 9:25
1 min leestijd
Spotify-concurrent Google Play Music geïntroduceerd in Nederland
google play music

Google heeft de deuren van zijn Spotify-concurrent Google Play Music maandagnacht voor Nederlanders geopend. De dienst laat je met een All Access-abonnement onbeperkt muziek streamen en maximaal 20.000 nummers van je eigen collectie uploaden naar de servers van Google, zodat je er overal naar kunt luisteren.

Lees verder na de advertentie.

Muziek is te streamen vanaf iedere computer, Android-smartphone. Vooraf geselecteerde nummers zijn ook offline beschikbaar te maken met de streamingdienst van Google. Het is bovendien mogelijk om nummers die je echt tof vindt los aan te schaffen, zodat je ze ook nog kunt beluisteren als je All Access-abonnement is verlopen. Let er daarbij wel op dat je ze slechts twee keer mag downloaden.

Google Play Music-screenshots

Google Play Music huisvest op dit moment al meer dan 18 miljoen nummers, die met het onbeperkte All Access-abonnement allemaal zijn te beluisteren en eventueel aan te schaffen. Om de ervaring wat meer te personaliseren is het daarnaast mogelijk om je eigen persoonlijke muziekkanaal te onderhouden, waarin je al je favoriete artiesten en nummers kunt plaatsen. Je komt snel bij deze verzameling terecht via het tabblad ‘nu luisteren’.

De All Access-dienst van Google Play Music is een maand gratis uit te proberen. Daarna kost de dienst je 7,99 euro per maand. Als je je na 15 november pas aanmeldt, wordt dit maandbedrag echter iets hoger, 9,99 euro om precies te zijn. Je kunt dan nog steeds gebruikmaken van de gratis proefperiode van 30 dagen.

Download: Google Play Music (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu