Zo activeer je een slaaptimer in Google Play Music

Erwin Vogelaar
25 augustus 2016, 12:11
2 min leestijd
Zo activeer je een slaaptimer in Google Play Music

Een Play Music slaaptimer is vreemd genoeg lange tijd geen onderdeel geweest van de app. Daar komt met de nieuwste update eindelijk verandering in. In dit artikel lees je hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Music slaaptimer

Eén van de vaak terugkerende klachten over Google Play Music is dat er geen slaaptimer aanwezig is. Dit is een aflopende timer die je kunt instellen, zodat je nog muziek of podcasts kunt luisteren voor je gaat slapen en het geluid vanzelf stopt zodat je daadwerkelijk in slaap kunt vallen. Deze functie is ook handig voor als je wel met muziek aan in slaapt valt, maar niet wil dat de muziek de hele nacht doorgaat. De slaaptimer is in de laatste update van de app toegevoegd.

play music slaaptimer

Om de timer in te stellen, moet je naar het hoofdmenu van de app gaan en daar op ‘Instellingen’ drukken. In dit nieuwe menu moet je voor ‘Slaaptimer’ kiezen. Hier wordt je gepresenteerd met een ring. Eerst stel je de uren in, waarbij je kunt kiezen tussen 0 tot 24 uur. Vervolgens kun je het aantal minuten kiezen en druk je op ‘starten’. De muziek zal nu automatisch stoppen als de timer afgelopen is.

Met Play Music speelt Google dit jaar vooral in op de populariteit van podcasts, door een podcastsectie toe te voegen. Hierdoor moet Play Music je centrale app voor zowel muziek als podcasts worden. Podcasts zijn in Nederland en België echter nog steeds niet te vinden in de app, waardoor we de afgelopen tijd weinig boeiende updates hebben gehad. Het is ook niet bekend of de podcastfunctie ooit nog voor ons beschikbaar wordt.

Google Play Music downloaden

Google Play Music kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link, maar de kans is groot dat de app ook al standaard op je Android-smartphone geïnstalleerd staat.

Download Google Play Music in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu