De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google werkt aan Google Play Newsstand, digitale nieuwsvoorziening

Redactie
19 oktober 2013, 15:50
1 min leestijd
Google werkt aan Google Play Newsstand, digitale nieuwsvoorziening
Google Play Newsstand

Google maakt zich op voor de release van Google Play Newsstand, een nieuwe sectie binnen de Google-winkel die voor digitale nieuwsvoorziening gaat zorgen. Dat meldt AndroidPolice op basis van een zogeheten apk teardown, een proces waarbij de code van een app-bestand nader wordt bekeken.

In maart van 2013 werd de eerste aanwijzing voor Google Play News gevonden, dat naast magazines ook een sectie zou bieden met digitale kranten. Toentertijd heette het Google Play News, maar met Google Play Newsstand wil Google mogelijk ook Google Play Magazines vervangen.

Lees verder na de advertentie.

Tijdschriften en nieuws gebundeld in Google Play Newsstand

De verwachting is dat Google Play Newsstand binnenkort wordt gelanceerd. Je hoeft de app niet te hebben: deze wordt in het huidige Google Play geïntegreerd. De kans dat Google Play Magazines in Google Play Newsstand opgaat, is volgens AndroidPolice ook groot. Binnen Google Play Newsstand zouden zowel digitale kranten als tijdschriften worden aangeboden, die de gebruiker vervolgens op zijn Android-toestel kan lezen.

Daarbij gaat Google een gratis proefperiode bieden. De introductietekst is ook al beschikbaar: “Jouw favoriete magazines en nieuws zijn gewoon hier beschikbaar op Google Play. Pik nu de laatste edities mee of maak gebruik van een gratis proefperiode. Je kunt direct binnen de Play Newsstand-app lezen, zelfs offline.”

Wanneer Google Play Newsstand wordt gelanceerd, blijft onduidelijk. Google houdt wel op 24 oktober een Google Play-evenement. Mogelijk wordt Google Play Newsstand daar gelanceerd. Inmiddels is al duidelijk dat op dit specifieke evenement geen nieuwe hardware wordt getoond.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu