Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Play Services probleem zorgt voor extreem batterijverbruik

Redactie
20 november 2013, 13:15
1 min leestijd
Google Play Services probleem zorgt voor extreem batterijverbruik
playservices

Een Google Play Services probleem zorgt voor een kortere batterijduur en een extreem batterijverbruik. Dat blijkt uit onderzoek van AndroidPolice. Google Play Services, de app die onder andere voor connecties en synchronisatie met verschillende Google-diensten dient, houdt de smartphone of tablet constant ‘aan’, ofwel: het apparaat slaapt niet waardoor er veel te veel energie wordt verbruikt.

Het is vooralsnog onduidelijk of Google op de hoogte is van dit probleem, waar het probleem zich precies voordoet en hoe dit kan worden opgelost.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Services probleem: tijdelijke fix

Het Google Play Services probleem is niet specifiek voor apparaten met Android 4.4 of een andere versie, maar zou vrijwel alle Android-apparaten kunnen teisteren. Je kunt controleren of jij ook last hebt van het probleem door via het instellingen-menu naar je batterijverbruik te gaan. Als Google Play Services hoog in de lijst staat, ben jij ook de dupe van dit probleem.

Een tijdelijke fix is wel bekend: je kunt de data van de app opschonen door via het instellingen-menu naar het app-menu te gaan, naar ‘alle apps’ te navigeren, Google Play Services te zoeken en daar de data op te schonen. Dit is echter een tijdelijke fix. Hopelijk werkt Google aan een oplossing. Hoogstwaarschijnlijk is het een fout binnen de servers van Google (ofwel de backend), waardoor de app niet per se een update nodig heeft.

Download: Google Play Services (gratis)

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu