Google Plus 2.0 voor Android Ice Cream Sandwich gelekt

Google Plus 2.0 voor Android Ice Cream Sandwich gelektMet alle Ice Cream Sandwich lekken beginnen nu ook de eerste vernieuwde Google-apps naar buiten te komen. Zo blijkt Google Plus nu ook al geoptimaliseerd te zijn voor Ice Cream Sandwich. Zo is de lay-out onder handen genomen en is Messenger veranderd in Chord. Eerder heette dit onderdeel nog Huddle. Het installatiebestand van Google Plus 2.0 is nu al te downloaden.

De grootste wijzigingen zijn vooral esthetisch van aard. Zo ziet het geheel er net wat opgeruimder uit en is het een stukje intuïtiever. De stream lijkt nagenoeg hetzelfde te zijn. Chord, het nieuwe Huddle/Messenger is ook niet veel veranderd qua functionaliteit. De update richt zich vooral de lay-out. Wel is de Google Plus widget verdwenen voor telefoons. Het kan zijn dat deze later nog zal worden toegevoegd, aangezien het hier om een testversie gaat. Zo werkt de widget nog wel op tablets. Geïnteresseerd kunnen Google Plus 2.0 voor Android hier, hier of hier downloaden.

De gelekte app is afkomstig van een person die zich Geek Vundotra noemt (een woordspeling op Vic Gundotra, de Googler achter Google+) en werkt bij Verizon, de Amerikaanse provider die naar alle waarschijnlijk als eerste de nieuwe Google Nexus Prime met Ice Cream Sandwich naar buiten gaat brengen. Wanneer dit zal zijn is nog niet bekend. De lanceerdatum zou oorspronkelijk 11 oktober zijn maar is nu uitgesteld vanwege de dood van Apple-topman Steve Jobs.

Bron: Android Police

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.