Download: Google+ app krijgt als eerste volledige Chromecast-streaming

Redactie
12 augustus 2014, 13:23
1 min leestijd
Download: Google+ app krijgt als eerste volledige Chromecast-streaming
Google+ Chromecast

De Google+ Android-app heeft een update gekregen waarmee zij hun nieuwsstream naar de Chromecast kunnen streamen. Het was al langer mogelijk om foto’s vanuit de foto-sectie van Google+ naar de Chromecast te streamen, maar nu kun je ook posts van vrienden en uit communities op de tv tonen.

Als de nieuwe app is geïnstalleerd, verschijnt er in de witte balk een Chromecast-icoon waarmee je de huidige stream naar de hdmi-dongel van Google stuurt. Posts vullen het gehele scherm van de tv en via besturing die bekend is van eerdere Chromecast-apps kun je door de posts heen navigeren. Gif-bestanden werken echter nog niet op de tv.

Lees verder na de advertentie.

Google+ Chromecast-ondersteuning

De Chromecast-functie is handig voor degenen die content liever op de tv laten zien dan alleen op hun smartphone. Daarmee is Google+ samen met de YouTube Android-app één van de eerste Google-apps die volledige Chromecast-ondersteuning krijgt.

De Google+ Chromecast-optie wordt via de Google-servers geactiveerd. Iedereen met Google-+ versie 4.5 krijgt het cast-icoon automatisch te zien. Mocht je het icoontje nog niet zien, download dan hieronder de laatste app-versie van Googles sociale netwerk.

Lees ook

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps.  Check ook 7 handige Chromecast tips waarmee je alles uit de slimme hdmi-stick haalt!

Download

De nieuwe Google+ app wordt langzaam naar Android-gebruikers uitgerold, maar het apk-bestand is hier al te downloaden.

Download Google+ in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu