Foto’s en video’s van Google+ zijn voortaan naar Chromecast te streamen

Redactie
4 juni 2014, 10:06
1 min leestijd
Foto’s en video’s van Google+ zijn voortaan naar Chromecast te streamen
Google+ foto's

De foto-app van Google+, die gewoonweg Foto’s heet, heeft via de laatste Google+ update de mogelijkheid gekregen om foto’s en video’s naar de Chromecast te streamen. Hiermee is de Google+ app de eerste Google-app die deze mogelijkheid krijgt.

Het is al langer mogelijk om via apps van derden je foto’s en video’s op de Chromecast te tonen, maar de Google+ foto-app is een fijn Google-alternatief.

Lees verder na de advertentie.

Google+ foto’s en video’s

Bij de Google+ foto-app verschijnt er voortaan het bekende Chromecast-teken in de actiebalk, waarna de verbinding met de Chromecast wordt geactiveerd. Vervolgens kun je via je smartphone of tablet de content naar je tv sturen. Als je een foto opent in de app, wordt deze automatisch op de tv getoond via de Chromecast. Door te swipen wissel je van foto of video.

Het is ook mogelijk om binnen de Google+ foto-app een diavoorstelling te activeren. Deze wordt vervolgens ook op de tv getoond. Het is wel noodzakelijk om je foto’s naar Google+ te back-uppen, mocht je deze app in combinatie met de Chromecast willen gebruiken.

Lees ook

Download

De update voor de Google+ app wordt via de Google-servers uitgerold, dus het is zeer waarschijnlijk dat de Chromecast-optie al in de actiebalk verschijnt zonder de Google+ app te updaten. Lees ook ons uitgebreide overzicht met tips en weetjes over Google+ Android, of de lange lijst met Chromecast apps.

Download: Google+ (gratis)

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu