Google vervangt galerij-app in Lollipop door Google+ Foto’s

Redactie
7 november 2014, 15:19
1 min leestijd
Google vervangt galerij-app in Lollipop door Google+ Foto’s

Google gaat de de app Google+ Foto’s in Android Lollipop voortaan gebruiken als de hoofd-app voor jouw foto’s. Dat betekent dat de galerij-app uit Android verdwijnt, waarbij alle foto’s voortaan in de foto-app van Google+ zijn te zien. Deze app bestaat al langer en wordt voornamelijk gebruikt om een back-up van foto’s te maken. Deze back-up wordt op Google+ opgeslagen.

Lees verder na de advertentie.

De app kan in Android 5.0 zonder Google+ profiel worden gebruikt, waardoor de app ook als een offline galerij werkt. Hier kun je bijvoorbeeld foto’s bewerken, verwijderen en via de deelfunctie van Android delen.

Google+ foto’s

googleplusfotosscreen

Door het gebruik van de foto-app van de Google+ Android-app wil de internetgigant de fotofuncties van het sociale netwerk meer in Android gaan integreren. Ondergetekende vindt de back-upfunctie erg fijn en ook het design is fraaier dan de normale galerij-app van Googles Android-versie.

Het is daarbij wel te hopen dat Google wat meer structuur in de app gaat aanbrengen, want de app laat vooralsnog gewoon één lange tijdlijn van al je foto’s zien. Zo toont de app de datum, met daaronder alle foto’s. Of je deze nu zelf hebt geschoten of via WhatsApp hebt ontvangen. Het zou bijvoorbeeld ook fijn zijn als er ook een folderweergave komt, waarbij je door folders kunt bladeren.

Een ander voordeel van Google+ Foto’s is de mogelijkheid om foto’s direct naar je tv te casten via de Chromecast.

Laatste Google Plus-nieuws

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu