Download: Google+ krijgt nog meer Material Design-verbeteringen

Redactie
6 oktober 2014, 14:11
1 min leestijd
Download: Google+ krijgt nog meer Material Design-verbeteringen
Google+ Material Design

Google+ was de eerste Google-app die van het nieuwe Material Design werd voorzien. Google heeft na maanden weer een nieuwe update uitgerold die het Material Design van de app weer opfrist en verbetert. Als eerste is het app-icoon aangepast: deze oogt platter dan het vorige icoon.

Daarnaast valt het op dat de rode kleur van de Google+ Android-app een stuk feller is geworden. Dit is eveneens in lijn met het Material Design, dat zich richt op het gebruik van meer felle kleuren. Ook de iconen in de app zijn versimpeld, waardoor het algeheel strakker en overzichtelijker overkomt.

Lees verder na de advertentie.

Google+ Material Design

Verder is ook de rode zwevende knop aan de rechter onderzijde verbeterd: die kleurt voortaan wit, om zo meer te passen binnen het Material Design van Android L. Het zorgt er tevens voor dat gebruikers niet meer schrikken van die felrode knop, omdat sommigen niet precies wisten waar ‘ie in het begin voor diende.

Als laatste is de Foto’s-sectie van Google+ van een grafische update voorzien. Zo gebruikt de actiebalk voortaan de Material Design-iconen en kleurt deze lichter dan de vorige actiebalk. Ook de gekleurde icoontjes, die het menu van Foto’s erg druk maakte, zijn vervangen door kleinere grijze varianten.

Download

De update wordt gefaseerd uitgerold, maar het is al mogelijk om de nieuwe Google+ app via het apk-bestand te installeren. Je kunt logischerwijs ook wachten tot de update in jouw Google Play verschijnt.

Download Google+ in Google Play (gratis)

Laatste Google+ nieuws

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu