Fijne Google+ update laat je foto’s beter bewerken en terugvinden

Gijs Ettes
27 februari 2014, 9:14
1 min leestijd
Fijne Google+ update laat je foto’s beter bewerken en terugvinden
Google+ update

De Google+ Android-versie wordt op korte termijn van een update voorzien, zo geeft Todd Kennedy van het team dat aan de sociale media-app werkt aan in een blogpost. De update die stapsgewijs wordt uitgerold, focust zich op fotobewerking en voegt voor hiervoor handige functies toe, ongeacht van welk apparaat je gebruikmaakt. Zo kun je op je smartphone  afbeeldingen bijsnijden, draaien en diverse filters (Drama, Retrolux en HDR Scape) toepassen en verdergaan met bewerken op je tablet. Zowel de foto als de bewerkingen worden in volledige resolutie opgeslagen in de cloud, zodat er geen kwaliteitsverlies optreedt en je gemakkelijk terug kunt gaan naar een eerdere stap in het bewerkingsproces.

Naast het bijsnijden en draaien van afbeeldingen is er ook een verkleiningsoptie toegevoegd, alsmede een ‘All’-modus die je hele fotobibliotheek weergeeft. In toekomstige updates van de Google+-app zal het maximaal aantal foto’s dat kan worden weergegeven, verder worden opgeschroefd.

Lees verder na de advertentie.

Een andere handige verbetering die de Google+ update met zich meebrengt, is de zoekfunctie. Je kunt middels steekwoorden zoeken, maar ook door in de volledige weergavemodus te scrollen, zodat je als het ware teruggaat in de tijd. Dankzij de datum die wordt weergegeven, vind je snel de gewenste foto of video terug.

Download de Google+ Android-app

Google+ is gratis in Google Play te downloaden. De app staat meestal voorgeïnstalleerd op Android-toestellen, waardoor je Google+ hoogstwaarschijnlijk al op je apparaat hebt staan.

Download: Google+ (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu