Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Update verbetert gebruikerservaring Google+ voor Android

Jarno Stinissen
14 januari 2016, 14:05
2 min leestijd
Update verbetert gebruikerservaring Google+ voor Android

Google Plus  voor Android is van een update voorzien die onder meer bugs verhelpt en de gebruikerservaring van het sociale netwerk verbetert. Versie 7.0 is nu beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Dit is nieuw in Google  Plus  7.0

In het nieuwe Google  Plus  is de nadruk op de Collecties en Communities gelegd. Dit zijn volgens Google de populairste onderdelen van het sociale platform en met het nieuwe design is het eenvoudiger geworden om hier toegang te krijgen. Een dergelijk nieuw ontwerp brengt natuurlijk ook een aantal bugs met zich mee en door de feedback van gebruikers kan er in het begin nog een hoop verbeterd worden.

Naast 69 bugfixes zijn er nog enkele andere handige toepassingen toegevoegd in Google  Plus  7.0. Eén ding waaraan gebruikers zich stoorden,  was bijvoorbeeld dat de menubalk onderin het beeld bleef staan als je door je feed, Collecties of Communities heen scrolt.  Hierdoor was een deel van je overzicht  niet meteen zichtbaar. Deze balk verdwijnt nu wel, hoewel hij nog wel zichtbaar is in het notificatiescherm.

Google Plus 7.0

Een tweede wijziging is dat Google Plus 7.0 onthoudt waar op het beginscherm jij je bevond toen je een link opende of bijvoorbeeld naar de  notificaties ging. Als je nu terugkeert, zul je automatisch verder scrollen vanaf die plek in plaats van opnieuw te moeten beginnen aan het begin van de feed. Ook wordt hier nu een knop getoond die je Collecties of Communities laat toevoegen wanneer je deze nog niet volgde. Tot slot brengt de update  een nieuwe feature waarbij de app automatisch suggesties doet voor zoekopdrachten wanneer je iets intikt in de zoekbalk.

Zo download je  de nieuwe versie van Google Plus

Google Plus 7.0 is op het moment van schrijven nog  niet te downloaden in de Play Store. Wel is  het apk-bestand al beschikbaar gemaakt. Wil je niet wachten op de update,  dan kun je deze handmatig downloaden en als  apk-bestand op je  Android  installeren.

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu