De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google rolt Android Auto-ondersteuning voor Podcasts-app uit

Wouter Nijsen
9 januari 2019, 16:51
2 min leestijd
Google rolt Android Auto-ondersteuning voor Podcasts-app uit

Google Podcasts heeft eindelijk ondersteuning voor Android Auto gekregen. De feature werd al eerder ontdekt, maar is nu beschikbaar in de nieuwste update van de Google-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Podcasts Android Auto-ondersteuning

De Google Podcasts-app is een simplistische app om podcasts mee te downloaden en luisteren, en had bij de release enkele belangrijke functies nog niet. Met updates werd later Chromecast-ondersteuning toegevoegd, alsmede de optie om podcasts en losse afleveringen met anderen te delen. Nu is de app voorzien van Android Auto-ondersteuning, waardoor je de podcast-app ook makkelijk in de auto kunt gebruiken.

De interface van de Podcasts-app is vrij simpel en bestaat uit vier onderdelen: je podcasts, nieuwe afleveringen, downloads en ‘bezig’. Gebruik je de Android Auto-app op je smartphone, dan kun je Google Podcasts openen door op het knopje rechtsonder (de koptelefoon) te tikken en de app vervolgens te selecteren. Bij het afspelen van een podcast krijg je knopjes te zien voor het afspelen van de volgende (of vorige aflevering) en je kunt met 10 seconden terug- of 30 seconden vooruitspoelen.

Wil je Google Podcasts gebruiken in Android Auto, dan dien je de nieuwste bèta van de Google-app op je smartphone te installeren. Via onderstaande link kun je je inschrijven voor de testversie van de applicatie. De Android Auto-app kun je downloaden en installeren via APK Mirror. Check onze tip over apk-bestanden op je Android voor instructies. Let op: in Nederland mag je je smartphone niet gebruiken tijdens het rijden. Gebruik daarom een houder om je toestel in je auto vast te zetten.

Download de bèta van de Google-app in de Play Store (gratis)

Google Podcasts op je smartphone

Natuurlijk kun je de Google Podcasts-app ook gewoon gebruiken op je smartphone. De app is minder uitgebreid dan bijvoorbeeld Pocket Casts, maar beschikt over een overzichtelijk ontwerp en is fijn in gebruik.

Handig is dat je afleveringen ook naar je Chromecast (Audio) kunt sturen, je gemakkelijk abonneert op podcasts en opties hebt om afleveringen sneller af te spelen en stiltes over te slaan. Ook tof: het is mogelijk om via de Google Assistent of Zoeken-app podcasts te vinden en deze toe te voegen aan de Podcasts-app.

Download Google Podcasts in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu