De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo deel je podcasts en afleveringen in de Google Podcasts-app

Wouter Nijsen
5 november 2018, 11:14
2 min leestijd
Zo deel je podcasts en afleveringen in de Google Podcasts-app

De fijne Google Podcasts-app heeft een update gekregen, waardoor het makkelijker wordt om een podcast of specifieke aflevering met vrienden te delen. Android Planet laat zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Podcasts-update

De Podcasts-app van Google is een simpele en lichte applicatie om podcasts te luisteren op je Android-toestel. Het is een gratis alternatief voor het populaire Pocket Casts, dat wel meer functionaliteiten biedt. Desondanks is Google Podcasts een prima app voor als je af en toe podcasts luistert, en houdt van het simpele Material-ontwerp van Google.

De nieuwste versie van Google Podcasts voegt de optie toe om shows en specifieke afleveringen makkelijk te delen. Gek genoeg was dit eerder nog niet mogelijk. Het werkt simpel: ga in de app naar een podcast of een aflevering, tik in de rechter bovenhoek op de driepuntjes en je ziet in het menu de optie ‘Delen’. Vervolgens kun je een contact of app kiezen om een url te delen, die de ontvanger verwijst naar de podcast(aflevering).

Chromecast-ondersteuning

Een tijdje geleden werd Google Podcasts voorzien van Chromecast-ondersteuning, waardoor het mogelijk is om podcasts ook naar je televisie of een ander Cast-apparaat te streamen. Uiteraard wordt ook de Chromecast Audio ondersteund, wat extra handig is aangezien je dan meteen luistert op je speakers en niet je televisie hoeft aan te zetten. In de Podcasts-app zie je het bekende Cast-icoontje, waarmee je je Chromecast selecteert en koppelt. Het volume kun je vervolgens ook regelen via de app.

Via onderstaande link kun je Google Podcasts downloaden in de Play Store. De app is slechts 100KB groot en werkt op alle apparaten met Android 4.1 of hoger. Er is ook een versie van Google Podcasts voor Android Auto.

Download Google Podcasts in de Play Store (gratis)

Volg het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu