Zo kun je drukke winkelmomenten vermijden met Google-zoekresultaten

Thomas Haenen
22 november 2016, 15:15
2 min leestijd
Zo kun je drukke winkelmomenten vermijden met Google-zoekresultaten

Google maakt zijn zoekresultaten weer een stukje slimmer met een update die het bedrijf vanaf vandaag uitrolt. Daarmee kun je live op de hoogte blijven van de populariteit en drukte bij bedrijven en attracties in de buurt.

Lees verder na de advertentie.

Google populaire tijden

Als je zoekt naar een bedrijf in Google, dan krijg je al een tijdje informatie over de populaire tijden bij dat bedrijf. Een klein grafiekje laat je zien wanneer je het meeste drukte kunt verwachten bij een restaurant, winkel of attractie in de buurt. De informatie is gebaseerd op historische data en komt dus niet altijd overeen met de werkelijkheid.

Dat wordt aangepast met een update die vanaf vandaag uitrolt. Net op tijd voor de feestdagen kun je nu live populaire tijden in de app terugvinden. Zoek je een bedrijf op, dan staat er bij hoe druk het op dat moment is. Google gebruikt daardoor locatiedata van andere smartphones en zoekvolumes op die locatie. Daardoor kun je goed zien of het drukker of juist rustiger is dan normaal op een locatie.

Google populaire tijden

Ook wordt er informatie toegevoegd over hoe lang mensen doorgaans besteden op een specifieke locatie. Zo krijg je een idee van hoeveel tijd je kwijt zult zijn bij het restaurant of de lunchzaak om de hoek: ben je na een kwartiertje klaar of hebben andere klanten al gauw een uur of meer nodig?

Tot slot wordt er nu onderscheid gemaakt tussen de openingstijden van verschillende onderdelen van een locatie. Ga je bijvoorbeeld naar een boekenwinkel die ook een koffiezaak heeft, maar gaat de koffiezaak eerder dicht? Dat zou straks tussen de zoekresultaten moeten staan.

Google-app voor Android downloaden

In voorlopige versies van Google Maps was de informatie al een tijdje terugvinden. Vermoedelijk wordt de verbeterde bedrijfsinformatie binnen enkele weken wereldwijd uitgerold. Je kunt de Google-app downloaden via onderstaande link naar de Play Store, al is deze standaard al op vrijwel elke Android-smartphone te vinden.

Download Google in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu