De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: Google Presentaties krijgt Chromecast-ondersteuning

Gijs Ettes
12 juni 2015, 11:11
1 min leestijd

Met de laatste versie van Google Presentaties is het eindelijk mogelijk om je PowerPoints van je smartphone of tablet naar de Chromecast te sturen. Daarnaast heeft de app ondersteuning voor AirPlay gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Je PowerPoints op het grote scherm

Google Presentaties is de standaard-app in Android voor het bekijken en bewerken van PowerPoint-presentaties. De app is niet zo uitgebreid als de desktopsoftware, maar voor basale bewerkingen is hij prima geschikt. Daarbij kun je denken aan het aanpassen van teksten, vormen en (de volgorde van) dia’s. Ook kun je sinds kort afbeeldingen van je smartphone of tablet toevoegen en bewerken, en tabellen maken en invoegen.

google presentaties

Een handige feature van Presentaties is dat je gezamenlijk in een document kunt werken vanuit de app of de browser op je pc of Mac. Je kunt ook zonder internetverbinding aanpassingen doen, die automatisch worden gesynchroniseerd als je weer verbonden bent via wifi of 3g/4g. Ben je verbonden met het internet, dan wordt er sowieso geregeld opgeslagen.

Google Presentaties downloaden

De laatste versie van Google Presentaties, met Chromecast- en AirPlay-ondersteuning en diverse bugfixes, is via onderstaande link te downloaden. De app vereist Android 4.0 of hoger.

Download Google Presentaties in Google Play (gratis)

Bron: Google Docs
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu