Google Presentaties maakt vragen stellen en beantwoorden makkelijker

Lars Paymans
5 mei 2016, 13:32
2 min leestijd
Google Presentaties maakt vragen stellen en beantwoorden makkelijker

Tijdens het geven van een presentatie krijg je altijd wel een paar vragen uit de zaal. Als je Google Presentaties gebruikt, worden deze vragen een stuk overzichtelijker, dankzij de nieuwe Q&A-functie.

Lees verder na de advertentie.

Google Presentaties Q&A

Als je de update voor Presentaties installeert, kun je direct aan de slag met de Presentaties Q&A-functie. Voordat je met je presentatie begint activeer je het, zodat mensen in de zaal vragen in kunnen dienen via een url.

Door de juiste url  te gebruiken kunnen luisteraars via hun smartphones vragen intikken en verzenden, zodat ze vervolgens bij jou op je tablet, smartphone of laptop verschijnen. Deze vragenlijst is voor iedereen zichtbaar, zodat er ook stemmen uitgebracht kunnen worden op de beste vragen.

Dit zorgt ervoor dat ze bovenaan de ranglijst komen te staan, zodat jij als presentator weet welke vraag je het beste als eerste kunt beantwoorden. De url  is gemakkelijk te vinden omdat deze in een grijze balk bovenin je presentatie in beeld verschijnt. In bovenstaande video kun je zien hoe de Q&A-modus precies werkt.

Volgens Google moet de  functie  ervoor zorgen dat het gemakkelijker wordt voor de presentator om in gesprek te gaan met het publiek. Bovendien zorgt het ervoor dat het voor mensen in de zaal toegankelijker  wordt om een vraag te stellen die ze misschien niet hardop zouden willen uitspreken.

De webversie van Presentaties heeft daarnaast een nieuwe ‘laser pointer’ gekregen, waarmee je een rood puntje op je dia’s kunt laten verschijnen om ergens de nadruk op te leggen.

Google Presentaties downloaden

De update voor Google Presentaties is nu beschikbaar en kun je via onderstaande link downloaden. Voor de app heb je Android 4.0 of hoger nodig.

Download Google Presentaties in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu